måndag, november 06, 2006

11

eftersom vi hade kvar pumpa sedan vi karvade förra veckan bestämde jag mig för att baka pumpkin cupcakes. tog receptet från http://cupcakeblog.com, men gjorde inte fullt så mycket smet som hon hade. pumpan räckte inte till. dessutom blev det ändå drygt 15 cupcakes trots att jag halverade ingredienserna.

recept:

3,5 - 4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 - 1 tsk bakpulver
lite salt
1 tsk kanel
lite finhackad (använd mortel om du har det) muskotnöt, typ max 0,5 tsk
2,5 dl socker
1 dl olja (jag använda olivolja eftersom vi inte hade någon annan hemma, tippar på att vilken olja som helst funkar)
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl mixat pumpakött (säger man kött? spela roll.)
60 gram hackad vit choklad

mixa pumpaköttet tills det är en jämn sörja (haha) och mät upp 3,5 dl. blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och muskotnöt i en annan skål. mät upp socker, olja, ägg och vaniljsocker i en stor skål och rör ihop till en jämn smet (vispa inte!). tillsätt mjölblandningen, lite i taget, och rör tills smeten är klumpfri. det kan vara lite jobbigt för armen men man överlever. häll sedan i pumpasörjan och den hackade chokladen. smeten är ganska lös, men oroa dig inte, den ska vara så. fyll upp till drygt 2/3 av formarna och grädda i 180 grader tills provstickan är smetfri efter ett stick (jag tog som vanligt inte tid... tänk typ 15 minuter eller något).

dags för frosting och dekoration!frostingen är vanlig cream cheese-frosting. körde lite på måfå men kan tänka mig att det var ungefär såhär:

170 gram philadelphia
50 gram smör
1-2 tsk vaniljsocker
5-8 dl florsocker (tills angenäm konsistens)

minipumporna är gjorda av mandelmassa som jag färgade med karamellfärg.

slutresultat:de blev verkligen goda! men jag måste säga att pumpa inte ger speciellt mycket smak. det hade nästan kunnat vara morotskakecupcakes. inte för att det hade varit lika exotiskt, men ändå!

4 kommentarer:

cherry sa...

var köper du muffinsformar? vilket märke? de jag köpte var helt värdelösa och bara vek sig utåt hela tiden.

masha sa...

jag har bara vanliga cheapo formar, men jag brukar ta två i taget. fast jag hittade en muffinsplåt hemma så jag satte in formarna i den. då viker de sig lite utåt.

men det ska finnas amerikanska muffinsformar på vissa mataffärer. inte de som är enorma utan lagom stora. kostar typ 20 soänn för 24 st.

masha sa...

skulle inte skriva "lite utåt", menade såklart "INTE utåt".

Anonym sa...

Hej!jag bara älskar dig! har jag kommit fram till:P jag ska tatuera en cupcake på höften å googlade lite å hittade dig;) jätte fina bakverk! du är så cool!

puss å kram Kakan
cake91089@hotmail.com